5 Φεβ 2010

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ...

... όχι ότι με χαλά που το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης θα είμαι σε συνέδριο! Σας θυμίζω το ίδιο είχε γίνει και πέρσυ με εκείνο το "εξαιρετικό" bonviva μάθημα οστεοπόρωσης! Είναι όμως που συμπέφτουν και τα τριακοστά έκτα γενέθλιά μου όπως και τα τρίτα γενέθλια του blog... Πολλές επίσημες περιστάσεις για μια μέρα γαμώτο! Και ομολογώ πως μπηκα στον πειρασμό να δηλώσω απών, όμως από όλο το πενταήμερο συνέδριο, ένα μάθημα ήθελα διακαώς να παρακολουθήσω (τρόποι ρύθμισης ΙΝR με κουμαρινικά) και αυτό το έβαλαν απόγευμα Τσικνοπέμπτης!

Θα πάω λοιπόν! Εύχομαι τουλάχιστον να μην εκνευριστώ, διότι χτες και προχτές την έφαγα μια φρίκη με τους ομιλητές! Και αυτό είναι γενική και όχι προσωπική δήλωση! Ενώ το συνέδριο είναι άψογο στην οργάνωση και στα θέματα που περιλαμβάνει, οι ομιλητές - κάθε πέρσυ και καλύτερα - το έχουν παρακάνει με το promotion! Δε γίνεται ρε αγαπητέ συνάδελφε που σέβομαι και την ηλικία και το αξίωμά σου, το μάθημα να τιτλοφορείται ως δυνατοί συνδυασμοί αντυπερτασικών φαρμάκων και στα 3/4 της ομιλίας σου εσύ να παρουσιάζεις απλά τις εργασίες της ομελσαρτάνης/αλμοδιπίνης κατά τον ίδιο "διαφημιστικό" τρόπο που θα μου τις παρουσίαζε και ένας φαρμακευτικός αντιπρόσωπος στο ιατρείο! Δε γίνεται να ξεκινάς την ομιλία σου ευχαριστώντας τη menarini, ούτε να καλείσαι να μας μιλήσεις για τα νεότερα δεδομένα στη θεραπεία της άνοιας και να μου σπονσοράρεις το remynil  ή το αυτοκόλλητο Exelon τόσο μα τόσο φανερά! Είναι η απόλυτη ξεφτίλα πώς να το κανουμε δηλαδή! Απευθύνεσαι σε γιατρούς που έχουν στοιχειώδη κρίση! Ας γράψουν την επόμενη φορά ξεκάθαρα οι διοργανωτές πως το μάθημα αναφέρεται στις ενδείξεις χορήγησης του Januvia ή του Janumet και την υπεροχή του έναντι του Galvus ή του Eucreas και ας μη το κρύβουν στον τίτλο "αλγόριθμοι θεραπείας του διαβήτη τύπου 2"! Μεταξύ μας όμως, αν ο ασθενής παραμένει αρρύθμιστος με μετφορμίνη, σουλφονυλουρία και γλιταζόνη μαζί, πιστεύετε πως θα καταφέρει τελικά να ρυθμιστεί με την προσθήκη του μαγικού αλλά υπερακριβού Januvia  (φτηνότερου πάντως από το αντίπαλο Galvus για να μην ξεχνιόμαστε) ή της επίσης ακριβής εξενατίδης;; Πολλή επιστήμη ρε παιδί μου! Και επιστήμη για Κολωνάκι! Τίποτα σε Αγία Βαρβάρα έχετε? Γιατί ούτε εξενατίδη σκοπεύω να ξεκινήσω τους ασθενείς μου, ούτε αναστολείς DPP4! Όσο νωρίτερη - ίσως και απ'το δεύτερο βήμα - η έναρξη εντατικοποιημένoυ σχήματος ινσουλίνης (η καλή μας φτηνή ινσουλινούλα), τόσο καλύτερα τα πράγματα για τον ασθενή. Για ποιο λόγο λοιπόν να βγαίνουν όλο και περισσότερα καινούργια και ακριβά δισκία; Τώρα πια που έχουν εξελιχθεί τόσο οι πένες ινσουλίνης και το τρύπημα είναι ουσιαστικά ένας μύθος, είναι τραγικό να φορτώνεται ο ασθενής  πέραν των αντυπερτασικών και υπολιπιδαιμικών, ακόμα 1002 φάρμακα (ΑΚΡΙΒΑ επαναλαμβάνω) για το διαβήτη και το χειρότερο απ'όλα να εξακολουθεί να έχει αντί για αίμα κομπόστα!

Πολύ ιατρικό κατέληξε τελικά το ύφος αυτής της εγγραφής! Ξέφυγα εντελώς! Και σίγουρα οι μη γιατροί μπερδευτήκατε ή και κουραστήκατε! Όμως όπως μου ήρθαν στο μυαλό έτσι τα έγραψα! Εσείς θεωρήστε τη σα μια εορταστική εγγραφή με τούρτα και κεράκια! Διότι ουσιαστικά έτσι ξεκίνησε! Bonviva! Smile