9 Ιαν 2010

"ΘΑ" ...

Και κάπως έτσι έφυγε και το 2009. Πήρε τα καλά και τα κακά μαζί του και έγινε και αυτό παλιές φωτογραφίες σε άλμπουμ, παλιές εγγραφές σε blog και παλιά στολίδια στη Χριστουγεννιάτικη κούτα που μόλις ξαναέβαλα στο πατάρι. Ο νέος χρόνος μπήκε πραγματικά για τα καλά! Και είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι από εμάς ακόμα δεν πήραμε πρέφα πως δεν πέρασε απλά ένα έτος απ'το 2009, αλλά μια ολόκληρη δεκαετία απ'το 2000!! Και έλα και πες μου εσύ που με διαβάζεις πότε πρόλαβαν δέκα χρόνια και έγιναν αέρας! Έτσι! Ένα πουφ και από 25 γίναμε 35!

Νέα σχέδια και προσδοκίες ήδη εμφανίστηκαν στο προσκήνιο. Νέα "ΘΑ" κάνουν δειλά-δειλά την εμφάνισή τους και έρχονται τα άτιμα να αθροιστούν με τα αντίστοιχα παλιά, εκείνα που κάναμε στην αρχή του 2009 και εξακολουθούν ως και σήμερα να παραμένουν "ΘΑ". Και κάθε Γενάρη οργανώνουμε πλάνα, καταστρώνουμε σχέδια και ποιος ξέρει τελικά ποιο απ'όλα τα "ΘΑ" θα υλοποιηθεί μέσα στο 2010 και ποιο θα πάρει για ακόμα μια χρονιά παράταση. Και τα περισσότερα απ'όλα είναι "ΘΑ" ηλίθια και ανούσια. Δε λογαριάζουν τον ξενοδόχο. Και ξενοδόχος σε τούτη τη μικρή και δανεική ζωή, είτε το θέλετε είτε όχι, είναι μόνο η Υγεία. Ναι! Αυτή η χιλιοειπωμένη λέξη που ποτέ δεν αναγνωρίζουμε την αξία της εκτός και αν τη χάσουμε ή κινδυνεύσουμε να τη χάσουμε. Αυτή, που όσο μεγαλώνουμε τόσο λιγότερο δεδομένη, αυτούσια ή ακέραια παραμένει.

Μια ευχή λοιπόν θα γράψω σε αυτή την πρώτη εγγραφή του 2010. Υγεία και μακροζωΐα σε όλους σας! Όλα τα άλλα αργά ή γρήγορα (είπαμε, η ταχύτητα δεν παίζει ρόλο) έρχονται...! Καλή χρονιά!